Ravni krovovi

Svaki krov mora biti mehanički otporan, čvrst i stabilan, a osnovna funkcija je da štiti unutrašnji prostor od procurivanja, ali i da bude sposoban da odvede vodenu paru vani. Ravan krov je u poslednjih 50 godina apsolutno dominantan izbor tipa krova za poslovne, kao i za poslovno-stambene objekte. Sistem PVC je na bazi poli vinil hlorida i predstavlja vrlo popularni hidroizolacioni materijal (membranu).

PVC membrane imaju veliku primenu u građevinarstvu. Koriste se za izolaciju ravnih i kosih krovova, temeljnih ploča, tunela i sl. Njihova bitna osobina je izuzetna otpornost na kidanje, odnosno , mogu se istezati do 200%a da pritom sačuvaju fizičko-hemijska svojstva. Zbog svoje fleksibilnosti i postojanosti membrane mogu se ugrađivati i na temperaturama ispod 0oC što nije slučaj sa bitumenskim izolacijama.

Membrane se koriste na ravnim krovovima gde uspešno zamenjuju hidroizolacione trake. Svi drugi slojevi se izrađuju prema propisima i zakonima građevinske fizike. Najčešće se membrana ugradjuje kao završni sloj jer je vrlo otporna na sve atmosferske uticaje

Ravni krovovi – polaganje preko trapezastog lima

1. sintetička membrana d=1,2 –2,0  mm  od  PVC-a

2.  termoizolacioni sloj, 

3. parna brana,

4.  trapezasti lim

 

testimonial"Veoma sam zahvalan na projektnom rešenju i posvećenoj pažnji i trudu. Za samo 45 dana od početne ideje do realizacije - izgradnje objekta uz optimalna finansijska sredstva, zaposleni u DEMIMETALU su omogućili da se naš proces proizvodnje sada odvija u savremenom, modernom i funkcionalnom objektu. " Zahvalan Saša Ristić i zaposleni u preduzeću SAMCO iz Vranja.

O nama

Preduzeće DEMIMETAL.d.o.o. je osnovano 1997 godine i nalazi se u 100% privatnom vlasništvu. Prisutni smo kako na domaćem tako i na inostranim tržištima. 

Vizija vlasnika preduzeća jeste razvoj, inovacije i konstantno usavršavanje usluga preduzeća sve u cilju politike kvaliteta na polju zadovoljavanja krajnjeg korisnika. Kroz politiku razvoja i konstantan rast, preduzeće je proširilo svoju delatnost u domenu projektovanja i izgradnje pre svega industrijskih montažnih objekata primenjujući najsavremenije materijale. Poznajemo sistem montažne gradnje i koristimo sva stečena znanja i zavidno iskustvo uz neprekidno unapređivanje kvaliteta proizvoda i usluga. Preduzeće poseduje sopstveni tehnički biro za projektovanje i razradu čeličnih konstrukcija i fasadnih i krovnih obloga od sendvič panela. Bez obzira da li posedujete ili ne posedujete projektnu dokumentaciju Vašeg budućeg objekta, stručnost i motivacija zaposlenih u našem preduzeću su garant kvalitetne i brze gradnje. Preduzeće sarađuje sa velikim brojem projektnih biroa, građevinskih firmi i u mogućnosti je da po Vašem zahtevu izvede kompletne radove na objektu po principu - od ideje do realizacije.